Wykonanie
Lubię
ciasto francuskie za to, że jest wygodne, szybkie i smaczne. Na słodko, na słono, jak się chce. Wystarczy wyjąć gotowy blat z lodówki, ułożyć dowolne dodatki, zawinąć i upiec. I już jest przekąska. Dzisiaj proponuję wersję wytrawną, al'a caprese bo jest tu połączenie
sera,
czosnku, pomidorówi
bazylii.

Składniki:1 blat gotowego
ciasta francuskiego2
pomidory1 kulka
mozzarelli lub zwykły
ser żółty2 ząbki
czosnkusól,
pieprzoliwa z oliwekbazyliaCiasto francuskie rozwałkować i pokroić na kwadraty.
Czosnek obrać, zmiażdżyć, wymieszać z
solą,
pieprzem i
oliwą. Każdy kwadrat skropić sosem z
oliwy, położyć plasterek
pomidora oraz plasterek
sera. Ułożyć na wysmarowanej blaszce i piec ok. 15-20 minut.Smacznego:)