Wykonanie
Nadziewane muszle
sałatką, to niezwykle dobry pomysł na przekąskę na różne okazje. Moja
sałatka, którą nafaszerowałam
makaron, to tylko pomysł, którego nie trzeba trzymać się ściśle. Ty możesz wykorzystać i włożyć swoją ulubioną
sałatkę. Również dekoracja może być zupełnie inna.


Składniki:250g
makaronu w kształcie dużych muszli.
Sałatka:230g
szynko gotowanej,puszka
kukurydzy,5 mniejszych
ogórków konserwowych,145g odsączonych
pomidorów suszonych,3-4 łyżki
majonezu,
sól,
pieprz.Dekoracja:kilka małych
pomidorków,kilka czarnych
oliwek,
majonez,kilka gałązek świeżej
pietruszki.Przygotowanie:
Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, z odrobiną
oleju. Po ugotowaniu przelać zimną
wodą, odsączyć.
Sałatka:
Kukurydzę odsączyć, resztę składników pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać z
majonezem,
solą i
pieprzem. Muszle
makaronowe napełnić
sałatką.Z
pomidorków i czarnych
oliwek zrobić biedronki. Oczy biedronek zrobione są z
majonezu, a kropki z czarnych
oliwek. Biedronki umieścić na
makaronowych muszlach.


Smacznego!!!