Wykonanie

1. Produkty:puszka
kukurydzy (240g) - 5 g
białka, 28 g węglowodanów, kcal 132mały słoik
selera "tarkowanego" - 2 g
białka, 4 g węglowodanów, kcal 24około 200 g
szynki konserwowej - 31 g
białka, 35 g tłuszczów, kcal 4465 ugotowanych jaj kurzych - 33 g
białka, 25 g tłuszczów, kcal 3635
ogórków konserwowychmajonezpietruszkasólpieprz2. Czas przygotowania:15 minut3. Sposób przyrządzeniaDo miski dodajemy
kukurydzę,
seler, pokrojone w kostkę
jajka, pokrojoną w paski
szynkę, pokrojone w paski
ogórki, dodajemy
majonez,
sól i
pieprz. Mieszamy. Na końcu dodajemy
pitetruszkę.4. Ocena smaku9/105. WaloryDużo
białka oraz witamin.6. UwagiTen smak trzeba lubić, ewentualnie można dodać mniej
selera.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 71 gwęglowodany: 32 gtłuszcze: 60 gkcal: 965Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal