ßßß
Składniki:Devolay:Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt.ogórek kiszony,2-3 plasterki sera żółtego,cebula,4 pieczarki,3 jajka,bułka tarta,mąka pszenna,olej do smażenia,sól, pieprz.Ponadto:350-400g pieczarek,cebula,sól, pieprz,olej do smażenia.Przygotowanie:Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić (tj. na zdjęciu). Na każdy plaster schabu położyć po plasterku cebuli, pieczarki, ogórka i sera żółtego. Zawinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe.Pieczarki i cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć.Gotowe devolaje podawać z pieczarkami.








Przepis i zdjęcia nadesłane przez moją mamę :)Smacznego!!!