Wykonanie

Składniki:Devolay:Plastry
schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt.
ogórek kiszony,2-3 plasterki
sera żółtego,
cebula,4
pieczarki,3
jajka,
bułka tarta,
mąka pszenna,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.Ponadto:350-400g
pieczarek,
cebula,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.Przygotowanie:
Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć.
Cebulę,
pieczarki ,
ogórek i
ser żółty pokroić (tj. na zdjęciu). Na każdy plaster
schabu położyć po plasterku
cebuli,
pieczarki,
ogórka i
sera żółtego. Zawinąć. Obtoczyć w roztrzepanym
jajku,
mące i
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe.
Pieczarki i
cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć.Gotowe devolaje podawać z
pieczarkami.










Przepis i zdjęcia nadesłane przez moją mamę :)Smacznego!!!