Wykonanie
Cześć =) Dziś pragnę przedstawić kolejny pomysł na szybką i pożywną
sałatkę z paluszków
krabowych,
jajek oraz chrupiących i orzeźwiających warzyw.Przepis na tą
sałatkę dostałem od mojej
matki, podczas mojej ostatniej wizyty na Kujawach.
Sałatkę taką można jeść zarówno jako dodatek do innych potraw, jak i danie samodzielne - na obiad lub kolację.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania takiej sałatki, ponieważ naprawdę warto!

Potrzebne będą:- 5
jajek od
kury podwórkowej- paluszki surimi-
ogórki korniszony 8-9 sztuk (mogą być również kiszone)- pęczek
rzodkiewki- 2 łyżki
majonezu- 1 łyżka
jogurtu naturalnego typu greckiego- pół pęczka
szczypiorku-
sól,
pieprzSposób wykonania:1) Paluszki surimi kroimy na kawałki o długości około 1 cm.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i siekamy.2) Odsączamy
korniszony, kroimy je w średniej wielkości kostkę.
Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki.
Szczypiorek drobno siekamy.3)
Majonez mieszamy z
jogurtem naturalnym, dodajemy posiekany
szczypiorek, przyprawiamy
solą i
pieprzem, mieszamy z
sałatką. Wierzch posypujemy
szczypiorkiem i grubo mielonym
pieprzem.Smacznego =)