ßßß
Potrzebne będą:- 5 jajek od kury podwórkowej- paluszki surimi- ogórki korniszony 8-9 sztuk (mogą być również kiszone)- pęczek rzodkiewki- 2 łyżki majonezu- 1 łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego- pół pęczka szczypiorku- sól, pieprzSposób wykonania:1) Paluszki surimi kroimy na kawałki o długości około 1 cm. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i siekamy.2) Odsączamy korniszony, kroimy je w średniej wielkości kostkę. Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Szczypiorek drobno siekamy.3) Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z sałatką. Wierzch posypujemy szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.Smacznego =)