Wykonanie
Bardzo serdecznie zapraszam Państwa na wspólne gotowanie w 30 minut wraz z
marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam cudowny i rozpływający się w ustach kremowy mus z
kalafiora z sosem
ziołowym. Danie na pozór wydawać się może zbyt błahe, ale każdy koneser smaku które je spróbuje wraca do niego niczym bumerang!Pyszota!Polecam na obiad, lunch lub wczesną kolację!Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 5 różdżek
kalafiora-
zioła:
tajska bazylia (4 porcje),
koperek i
kolendra (1 porcja)- opakowanie
serka Arla Apetina Pesto i
Rukola- 150 ml
śmietanki 12%- łyżka
masła- otarta skórka z
limonki-
oliwa z oliwekKalafior wrzucamy na wrzątek gotujemy 20 minut pod przykryciem. Odcedzamy.W rondelku roztapiamy
masło, dodajemy
kalafior,
śmietankę i
serek. Przesmażamy 2 minuty, miksujemy blenderem na gładką masę. Wyjmujemy do miseczki.W kubku miksujemy
zioła, skórkę z
limonki z
oliwą z oliwek. Otrzymamy nadający charakteru potrawie sos tajsko-
limonkowy!Polewamy danie zielonym sosem.Danie może być spożywane na gorąco lub na zimno jako chłodnik.Przepyszne!30 minut i gotowe!To co próbujecie?;-)