Hmmmmm boskie!!!Cudownie kruche, smaczne i bardzo, bardzo aromatyczne ciasteczka z orzechami laskowymi. Chodziły za mną bardzo długo, aż przepis dojrzał w głowie i tak oto są ;-).Warto zgrzeszyć!;-)SKŁADNIKI:- 400 g mąki pszennej babuni- 200 g masła zimnego- szklanka obranych orzechów laskowych- 2 żółtka- 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 120 g cukru brązowego (zmiel na cukier puder)W misce szybko zagniatamy ciasto, na samym końcu dodajemy 3/4 szklanki orzechów. Zagniatamy i wstawiamy na 25 minut do zamrażalki.Po tym czasie formujemy ciasteczka i pieczemy około 25 minut w temp. 185-190 stopni C.Studzimy na kratce!Resztę orzechów siekamy na mniejsze kawałki nożem.- 1/3 tabliczki czekolady mlecznej- 1/3 tabliczki czekolady gorzkiej- 100 ml śmietanki 36%Do kubka włóż czekoladę mleczną , podlej 50ml śmietanki. Wstaw na 25-40 sekund do mikrofali, aż się rozpuści. W drugim kubku powtórz czynność tylko, że z czekoladą gorzką.Czekoladę połącz z posiekanymi orzechami i wylej na ciastka.Najpierw gorzką potemmleczną. Utworzą się dwa kolory czekolady na ciasteczkach!Możesz też cześć ciastek polać jedną cześć drugą. Wtedy otrzymasz dwa rodzaje ;-)Czekamy aż czekolada całkowicie zastygnie!Gotowe!Teraz kawka z pianką, fotel i ....rozpusta! ;-)Buźka!Smacznego!Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni!