Wykonanie
            Miałam ochotę na coś słodkiego, na coś z 
czekoladą... Pobuszowałam po swoich zapasach i znalazłam zapomnianą masę 
makową :)


Składniki na ok. 30 
ciasteczek:3/4 szklanki 
mąki pszennej1 
żółtko50 g. 
masła2 czubate łyżki gotowej masy makowej ( takiej z puszki)2 łyżeczki 
cukru pudru1 płaska łyżeczka 
proszku do pieczenia200 g. 
czekolady mlecznejPrzygotowanie :W misce siekam drobno 
masło z 
mąką, dodaję pozostałe składniki, wyrabiam ciasto. Robię z niego wałeczki o średnicy ok. 1 cm i długości ok. 5 cm. Piekę w temperaturze 180 stopni C. przez ok. 25 minut. Zdejmuję z blachy do ostudzenia.
Czekoladę rozpuszczam w misce nad parą, zanurzam po kolei paluszki i odkładam na kratkę, aż 
czekolada zastygnie.Przepis autorski.




