Wykonanie

Dzień dobry moje kochane słoneczka. Mamy poniedziałek, początek tygodnia i z całych sił będziemy go dzisiaj odczarowywać - kto jeszcze nie jest ze mną na instagramie to serdecznie zapraszam - tam właśnie co poniedziałek czarujemy - kulinarna_maniusia .Mam dla was dzisiaj na osłodę pyszne
ciasteczka, smakują coś tak jak kokosanki, ale są o wiele bardziej smakowite. Spróbujcie koniecznie bo naprawdę warto, mój syn powiedział, że to są najlepsze
ciasteczka jakie robię. Jestem pewna, że będą wam smakowały.Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.Składniki:- 200 g
mąki pszennej- 200 g miękkiego
masła- 3
żółtka- 3 budynie- 140 g
cukru- 120 g wiórek
kokosowych- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 2-3 łyżki
cukru pudru do obtoczenia
ciasteczekMasło miksujemy z
żółtkami, dodajemy
cukier i ponownie miksujemy. Dodajemy budynie, wiórki,
proszek do pieczenia,
mąkę i mieszamy za pomocą rąk.Ma powstać gładkie ciasto. Chowamy je na pół godziny do lodówki.Z ciasta robiły kuleczki wielkości
orzecha włoskiego i obtaczamy je w cukrze pudrze.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-17 minut. Studzimy
ciasteczka na kratce i
potem przekładamy do słoika lub puszki.

