ßßß
 
            
         Dzień dobry moje kochane słoneczka. Mamy poniedziałek, początek tygodnia i z całych sił będziemy go dzisiaj odczarowywać - kto jeszcze nie jest ze mną na instagramie to serdecznie zapraszam - tam właśnie co poniedziałek czarujemy - kulinarna_maniusia .Mam dla was dzisiaj na osłodę pyszne ciasteczka, smakują coś tak jak kokosanki, ale są o wiele bardziej smakowite. Spróbujcie koniecznie bo naprawdę warto, mój syn powiedział, że to są najlepsze ciasteczka jakie robię. Jestem pewna, że będą wam smakowały.Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.Składniki:- 200 g mąki pszennej- 200 g miękkiego masła- 3 żółtka- 3 budynie- 140 g cukru- 120 g wiórek kokosowych- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 2-3 łyżki cukru pudru do obtoczenia ciasteczekMasło miksujemy z żółtkami, dodajemy cukier i ponownie miksujemy. Dodajemy budynie, wiórki, proszek do pieczenia, mąkę i mieszamy za pomocą rąk.Ma powstać gładkie ciasto. Chowamy je na pół godziny do lodówki.Z ciasta robiły kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w cukrze pudrze.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-17 minut. Studzimy ciasteczka na kratce i potem przekładamy do słoika lub puszki.
Dzień dobry moje kochane słoneczka. Mamy poniedziałek, początek tygodnia i z całych sił będziemy go dzisiaj odczarowywać - kto jeszcze nie jest ze mną na instagramie to serdecznie zapraszam - tam właśnie co poniedziałek czarujemy - kulinarna_maniusia .Mam dla was dzisiaj na osłodę pyszne ciasteczka, smakują coś tak jak kokosanki, ale są o wiele bardziej smakowite. Spróbujcie koniecznie bo naprawdę warto, mój syn powiedział, że to są najlepsze ciasteczka jakie robię. Jestem pewna, że będą wam smakowały.Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.Składniki:- 200 g mąki pszennej- 200 g miękkiego masła- 3 żółtka- 3 budynie- 140 g cukru- 120 g wiórek kokosowych- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 2-3 łyżki cukru pudru do obtoczenia ciasteczekMasło miksujemy z żółtkami, dodajemy cukier i ponownie miksujemy. Dodajemy budynie, wiórki, proszek do pieczenia, mąkę i mieszamy za pomocą rąk.Ma powstać gładkie ciasto. Chowamy je na pół godziny do lodówki.Z ciasta robiły kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w cukrze pudrze.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-17 minut. Studzimy ciasteczka na kratce i potem przekładamy do słoika lub puszki.

