Wykonanie


Śniadanie FIT!Już dobrze wiecie, że poranki uwielbiam celebrować jak tylko mam czas, i przygotowywać nietuzinkowe smakołyki. Tym razem na talerzu lądują ukochane
jajka (chyba w każdej postaci lubię ten produkt ;-) ), świeży
ogórek, a dokładnie spaghetti z
ogórka, z kremem
sezamowym na bazie
awokado i
świeża figa!Pysznie!!!;-)Dzień dobry!

SKŁADNIKI:- 2
jaja ekologiczne- 1
ogórek-
figaKREM
SEZAMOWY Z
AWOKADO:- 1
awokado- 4 łyżki ziaren
sezamu- 1 łyżka
serka śmietankowego-
sok z cytryny-
sól,
pieprzw/w zmiksuj blenderem
Ogórka za pomocą maszynki- skrobaczki tniemy na cieniutkie paseczki, doprawiamy
solą, świeżą
bazylią i
olejem sezamowym.W garnku zagotuj
wodę, na wrzątek wybij
jajka, gotujemy około 45-50 sekund.
Żółtko powinno pozostać płynne, a
białko całkowicie ścięte. Wyjmujemy łyżką cedzakową, na spaghetti
ogórkowe. Podajemy z sosem i
świeżą figą.

Można skropić
olejem sezamowym lub
oliwą z oliwek!Smacznego!Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!