Wykonanie
Sałatka z
awokado i
ogórka to ostatnio nasz ulubiony dodatek do obiadu lub kolacji.Kolorowa i bardzo zdrowa.Bardzo prosta do przygotowania.

Do tak prostej sałatki najważniejsze są bardzo dobrej jakości produkty.Świeże
ogórki,
papryka i dojrzałe
awokado.Do tego pyszny,
cytrynowy dressing i uprażony, czarny
sezam.Uwielbiam:)Pozdrawiam,
Asia

Składniki:świeży
ogórekdojrzałe
awokadoczerwona paprykaczarny
sezamsok z cytrynysyrop z agawyoliwa z oliweksól i
pieprzPrzygotowanie:
Ogórek obrać ze skórki, przekroić wzdłuż i usunąć łyżką gniazdo nasienne. Pokroić w paseczki.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ łyżką i pokroić w paseczki.
Awokado skropić
sokiem z cytryny (aby nie ściemniało).
Paprykę pokroić w drobną kostkę.Przygotować dressing:wymieszać
sok z cytryny z odrobiną
syropu z agawy,
solą,
pieprzem i
oliwą z oliwek(moje proporcje: sok z 1/2
cytryny, 1 łyżeczka
syropu z agawy, 4-5 łyżek
oliwy,
sól,
pieprz).Warzywa delikatnie wymieszać z dressingiem i uprażonym na suchej patelni czarnym
sezamem uważając na
awokado, aby się nie rozpadło.Smacznego!