Wykonanie
            Kiedyś już publikowałam podobny przepis, ale tamten zawierał trochę inny dodatek - 
twarożek i 
czosnek. Był to przepis na pastę z 
awokado mojej mamy .Innym razem pokazywałam Wam jak można połączyć 
awokado z 
łososiem - i to był przepis mojego brata :) Wówczas był to tatar ze smaczliwką .Dzisiaj mam dla Was pastę również z 
awokado, ale dodatkiem jest 
jajko i 
sok z cytryny.Czasem ma się ochotę na 
awokado, ale trudno jest wymyślić jakie składniki można z nim połączyć. Ten przepis dostałam niedawno, wypróbowałam i nie żałuję. Zjadłam przepyszną kolację z produktu, który dobrze wpływa na mózg dzięki zawartości dużej ilości kwasów tłuszczowych omega-3.Poza tym 
awokado mogą jeść 
młode mamy, ponieważ 
owoc ten zawiera tzw. zdrowe tłuszcze.A dzięki witaminie E pozytywnie wpływa na skórę, włosy i paznokcie.Po prostu bomba witaminowo-zdrowotno-upiększająca! :)


Składniki:1 
awokado1 
jajko ugotowane na twardo1 łyżeczka 
oliwy z oliwek1 łyżeczka 
soku z cytrynypieprzsól Awokado
Awokado obieramy i wyjmujemy pestkęPrzekładamy 
owoc do miseczki, dodajemy 
sok z cytryny, 
oliwę, 
sól i 
pieprz - rozdrabniamy widelcem na masę


Następnie dodajemy 
jajko pokrojone na kawałki i znowu mieszamy widelcem na jednolitą masę


Smarujemy pastą 
pieczywo, ale bez uprzedniego smarowania go 
masłem. Zjadamy z 
pomidorkami koktajlowymi


Smacznego:)W myśl akcji: