Wykonanie


Sezon
jagodowy w pełni, postanowiłam zrobić, bardzo proste ucierane ciasto z
olejem rzepakowym. Ciasto możecie przygotować z ulubionymi
owocami. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i długo zachowuje świeżość, na słodki letni deser w sam raz!Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 4 szklanki
mąki pszennej- 6 jaj- 2 szklanki
cukru- 2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia (czubate)-1/3 łyżeczki
kardamonu-1 i 1/2 szklanki
oleju- 2 szklanki
jagódJajka ubij za pomocą miksera z
cukrem, dodaj
olej, następnie wszystkie
sypkie produkty. Ciasto jest dość gęste, i takie być powinno. Wylej na blachę. Na wierzch wysyp
jagody.Pieczemy 60 minut w temp. 180 stopni C.

Przepyszne!


SMACZNEGO!