Wykonanie

Zapraszam Państwa do wypróbowania mojego ukochanego i pasującego prawie do każdej sałatki
winegretu miodowo-
cytrynowego, oczywiście na bazie prawdziwej włoskiej
oliwy i z dużą ilością świeżych
ziół, czyli tak jak być powinno!Zapraszam!

SKŁADNIKI NA
WINEGRET:- 4-5 łyżek
oliwy z oliwek najwyższej jakości jaką posiadacie- sok z 1
cytryny- 2 łyżki
miodu lipowego lub z eukaliptusa- 1/3
ogórka zielonego- garść świeżej
bazylii- garść świeżej
melisy- 1/4 pęczka
pietruszki- łyżeczka suszonych liści
kolendry (lub świeża)-
sól morskaWszystko umieszczamy w wysokim naczyniu i za pomocą blendera, miksujemy na jednolitą gładką masę. Tak przyrządzony
winegret możecie spokojnie trzymać w lodówce tydzień czasu. Wystarczy kupić
sałatę polać
winegretem i gotowe!

Zapraszam na https://www.facebook.com/smykwkuchniPozdrawiam cieplutko!