Wykonanie

PASTA Z PESTO I
KREWETKAMIKochani zapraszam Was na pyszne spaghetti przywiezione prosto z
Asyżu, najdłuższe jakie
jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej
bazylii,
oliwy z oliwek i
orzechów brazylijskich, podane z
krewetkami w sosie
limonkowym. Pychota !

Składniki:-
krewetki opakowanie-
orzechy brazylijskie miseczka jak poniżej na zdjęciu-
bazylia świeża 1 doniczka-
limonka-
oliwa z oliwek najlepiej włoska ewentualnie hiszpańska-
sól morska- spaghetti

Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente.Za pomocą blendera miksujemy
orzechy,
bazylię, sok z 1/2
limonki i
oliwę z oliwek, doprawiamy
solą morską.
Krewetki, po usunięciu pancerza, smażymy na
maśle klarowanym i
oliwie z oliwek, zalewamy
sokiem z limonki, smażymy całość dość krótko
krewetki mają być jędrne, a nie gumowate. Solimy dodajemy
pieprz cytrynowy. Jak sos na patelni troszkę odparuje,
krewetki łączymy z 1/3 pesto. Resztę pesto mieszamy z ugotowanym
makaronem. Podajemy udekorowane
bazylią!Smacznego!

Pozdrawiam cieplutko! Smacznego!