ßßß Cookit - przepis na Oliwa z chili

Oliwa z chili

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
papryczki chili suszone 20 gramów
listki bazylii 15 sztuk
oliwa z oliwek 500 mililitrów
sól morska 1 szczypta
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać i przelać do butelki. Odstawić do na ciągnięcia w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej.
Po na ciągnięciu (ok. 14 dni), wyjąć strączki papryki i listki bazylii, a oliwę przelać do dekoracyjnej butelki ze szczelnym korkiem. Tak przygotowana oliwa ma rok trwałości. Używać do przygotowywania sałatek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9811/Oliwa-z-chili