ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopapryczki chili suszone 20 gramówlistki bazylii 15 sztukoliwa z oliwek 500 mililitrówsól morska 1 szczyptaWykonanie:Wszystkie składniki wymieszać i przelać do butelki. Odstawić do na ciągnięcia w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej.Po na ciągnięciu (ok. 14 dni), wyjąć strączki papryki i listki bazylii, a oliwę przelać do dekoracyjnej butelki ze szczelnym korkiem. Tak przygotowana oliwa ma rok trwałości. Używać do przygotowywania sałatek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: