Wykonanie
Kochani dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania kolejnego przepisu z kuchni azjatyckiej. Pyszna tajska zupa kokosowa, ostra, aromatyczna i bardzo smaczna, z dodatkiem
chili,
mleczka kokosowego i
krewetek koktajlowych.

Składniki:2 papryczki drobno posiekane2 ząbki
czosnku wyciśnięte2 łyżeczki posiekanego
imbiru4 łyżki
sosu rybnegosok z połówki limety250 g
krewetekpuszka
mleczka kokosowegochiński makaron (biały cienki)tajska pasta
curry (bardzo ważny składnik)
kostka rosołowaDo garnka wkładamy wszystkie składniki oprócz
krewetek i
makaronu, gotujemy około 20 minut tak aby smaki się połączyły, wrzucamy
krewetki gotujemy około 3 minuty dodajemy połamany
makaron, gotujemy 1 minutę. Możecie podawać posypane posiekaną
kolendra. Pyszne i proste danie, które przeniesie Was w dalekie strony. ;-)

Smacznego!Zapraszam na moją stronę na Facebooku, wystarczy kliknąć Lubię to!Pozdrawiam cieplutko!