Wykonanie
Zapraszam na przepyszny tort
czekoladowy ze smakowitym musem z
jeżyn i kremem
waniliowym. Dodatek
jeżyn wspaniale przełamuje słodki smak
tortu. Jak zwykle przygotowanie nie będzie zbyt pracochłonne a efekty wyśmienite ;-)

Biszkopt kakaowy, po wystudzeniu kroimy na 3 równe części.przepis znajdziecie na moim blogu:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/biszkopt-kakaowy-przepis.htmlMus
jeżynowy:2
galaretki owoce leśne lub
wiśnioweopakowanie
jeżynJeżyny za pomocą blendera miksujemy na gładką masę, dwie
galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Po wystudzeniu, dodajemy do zmiksowanych
jeżyn, mieszamy, jak masa będzie już gęstnieć wylewamy na
biszkopt1,5 szklanki
mlekabudyń tzw. duży2 łyżki
masła3 łyżki
cukru waniliowegoZ wyżej wymienionych składników przygotowujemy
budyń.Po całkowitym wystudzeniu
budyń ucieramy z 1 i 1/4 kostki
masła.
Masło musi
mieć temperaturę pokojową, masę budyniową dodajemy po łyżce powoli, ciągle ucierając. Masa powinna być gładka, wykładamy na pierwszą warstwę
biszkoptu kakaowego, przykrywamy drugim okręgiem, wylewamy mus
jeżynowy, przykrywamy ostatnim trzecim
biszkoptem. Schładzamy w lodówce aby
galaretka stężała (około 2godz). Wyjmujemy wypinamy z tortownicy, przed podaniem posypujemy
kakao.Smacznego!