Wykonanie
Nietypowe, składane
ciasteczka, z mięsnym wkładem.

Składniki:20 dag
mąki tortowej,12 dag
masła,2
żółtka,
sól do smaku,1 łyżka
smalcu,1
jajko do smarowania.Składniki na nadzienie:30 dag
mięsa pieczonego,1 czerstwa
bułka,1
cebula,2 łyżki tłuszczu,
sól do smaku,
pieprz do smaku.Wykonanie nadzienia:
Mięso zmielić z namoczoną odciśniętą
bułką, połączyć z usmażoną na tłuszczu
cebulą, przyprawić do smaku, wymieszać i nadziewać paszteciki.

Wykonanie pasztecików:Usiekać
mąkę z
masłem, dodać resztę składników, zgnieść ciasto, schłodzić i rozwałkować na stolnicy.

Wykrawać szklanką krążki, w połowie krążków wyciąć środki kieliszkiem, posmarowanym rozmąconym
jajkiem połączyć oba krążki.

Wyłożyć paszteciki na wysmarowaną tłuszczem formę, posmarować rozmąconym
jajkiem i upiec wszystkie w temperaturze 190 stopni na złoto przez 15- 20 minut.

Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych.