Wykonanie
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.Jako nadzienie użyłam
konfiturę z
płatków róż firmy naszedomowe

Składniki:½ kg
mąki tortowej,25 dag
margaryny,3 szklanki
cukru,3 łyżki
śmietany,½ łyżki
octu,½ łyżeczki
proszku do pieczenia,1
cukier waniliowy,1
jajko do smarowania ciasta,1 słoiczek
konfitury z
płatków róż,tłuszcz do formy,
wiórki kokosowe do formy.Wykonanie:Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.

Wysmarować tortownicę tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi. Dno tortownicy i boki wylepić
ciastem ( 1/3 ciasta odłożyć), nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut.

Kiedy ciasto się zarumieni wyjąć i posmarować
konfiturą różaną.

Reszt ciasta rozwałkować i ułożyć kratkę na cieście.

Następnie posmarować rozmąconym
jajkiem.

Wstawić ponownie do piekarnika i piec do zrumienienia (około 25 minut).