Wykonanie
Czy wam również się zdarza w niedzielne, szare poranki wstać z ochotą na coś słodkiego? Ale niestety zaglądamy do lodówki.. a tam pustka, nawet nie ma jednego
jajka! W takiej sytuacji ten przepis niejednokrotnie mnie uratował :) to ciasto na szybko, bez wyszukanych składników, które zapewne każdy ma w swojej szafce. Idealne na niedzielną chandrę ! :)

Składniki:½ kg
mąki tortowej,1
margaryna,¾ szklanki
cukru,3 łyżki
śmietany,½ łyżki
octu,½ łyżeczki
proszku do pieczenia,1
cukier waniliowy,½ szklanki
wiórki kokosowe,
owoce sezonowe lub mrożone,tłuszcz do formy,wiórki do formy.Wykonanie:Z podanych składników zagęścić kruche ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.

Blaszkę wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami i wylepić
ciastem dno i boki blaszki ( 1/3 ciasta zostawić).

Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut do zrumienienia.

Następnie posypać wiórkami kokosowymi (1/2 szklanki) nałożyć
owoce( mogą być mieszane), a resztę ciasta rozwałkować.

Kroić paski i ułożyć na wierzchu ciasta w kratę.

Piec w temperaturze 170 stopni około 30-35 minut.