Wykonanie
Pyszne finger food na szybko :) z własnoręcznie wykonanym
sosem musztardowym!
Składniki:1 opakowanie mini sucharków 120 gram,6
parówek,
zielenina.Składniki na
sos musztardowy:3 łyżki
musztardy,2 łyżki tłuszczu,1 łyżka
mąki,¾ szklanki rosołu (może być z kostki),3 łyżki
śmietany,1
żółtko jaja,
sól do smaku,
cukier do smaku,
sok z cytryny do smaku.Wykonanie:Z tłuszczu i
mąki zrobić zasmażkę, dodać połowę
musztardy i rozprowadzić rosołem. Następnie zagotować, połączyć ze
śmietaną i
żółtkiem, dodać resztę
musztardy i przyprawić
przyprawami, oraz
sokiem z cytryny do smaku. Sucharki rozłożyć w naczyni żaroodpornym, posmarować przygotowanym sosem. Na sosie ułożyć pokrojone ukośnie
parówki, posmarować również ozdobnie resztą sosu i zapiec w piekarniku. Podawać ciepłe jako przekąskę, przybrane
zieleniną.