ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomusztarda 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychrosół 0 , 75 szklanekcebula 3 sztukcukier 1 łyżek stołowychwino wytrawne białe 0,25 szklaneksok z cytryny według uznaniasól według uznaniacukier według uznaniażółtko według uznaniaWykonanie:Obrana cebulę opłukać, pokroić i udusić z masłem. Gdy zacznie mięknąć, oprószyć mąką , wymieszać dusić jeszcze kilka minut, zalać rosołem. Ugotować do miękkości. Dodać wino, musztardę i zmiksować lub zetrzeć przez sito. Zrumienić na suchej patelni łyżkę cukru. Karmel rozpuścić zalewając przyprawionym sosem, podgrzać i zaciągnąć żółtkiem; przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać do mięs i ryb.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: mpData: 2010-09-23dziwny ten przepis, wysicie nam garnek dsosu chlechle!Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: