ßßß
Cookit - przepis na Zapiekane roladki kapuściane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zapiekane roladki kapuściane
Składniki
Kapusta biała
Szynka konserwowa
Żółty ser
Pieczarki
Cebula
Przyprawy
Vegeta
Masło
Olej
Wykonanie
Mini gołąbki z
pieczarkowym
wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne.
Składniki:8 liści
kapusty białej
8 kawałków
szynki konserwowej
8 plastrów
żółtego sera
20 dag
pieczarek
1
cebula
1 łyżka
przyprawy
typu
Vegeta
1 łyżka
masła
olej
Wykonanie:Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć
szynkę
i obłożyć
pieczarkami
usmażonymi z
cebulą
, po czym zawinąć w rulon.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną
wody
, skropić
olejem
i posypać
przyprawą
.
Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.
Pod koniec pieczenia obłożyć roladki
żółtym serem
. Gdy
ser
się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z
ketchupem
lub
sosem pomidorowym
.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/01/zapiekane-roladki-kapusciane.html
Przepisy powiązane
Chrupiące tosty z pieczarkami i serem. Pieczarki i ser zapiekane w tostach.
Naleśniki z pieczarkami
Grillowane pieczarki
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
Składniki powiązane (0)