ßßß
 
            
         Składniki:- gotowe naleśniki (ze sprawdzonego przepisu),- ok. 500 g pieczarek,- 2 cebule,- 1 łyżeczka masła, 1 łyżeczka oleju,- przyprawy: sól morska, pieprz, odrobina tymianku,- ser żółty starty na tarce.Naleśniki przygotowujemy zgodnie z przepisem . Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Umieszczamy na suchej patelni i smażymy do momentu całkowitego odparowania wody. Na drugiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej). Podsmażamy cebule pokrojone w kosteczkę. Gdy się zeszklą, dodajemy odparowane pieczarki. Smażymy przez chwilę. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.Rozłożone naleśniki posypujemy żółtym serem, a na nim rozkładamy farsz. Zwijamy tak, jak lubimy (np. jak na krokiety). Można jeść od razu (będą chłodne) lub podgrzać (np. w garnku na parze lub mikrofalówce). Smacznego!
Składniki:- gotowe naleśniki (ze sprawdzonego przepisu),- ok. 500 g pieczarek,- 2 cebule,- 1 łyżeczka masła, 1 łyżeczka oleju,- przyprawy: sól morska, pieprz, odrobina tymianku,- ser żółty starty na tarce.Naleśniki przygotowujemy zgodnie z przepisem . Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Umieszczamy na suchej patelni i smażymy do momentu całkowitego odparowania wody. Na drugiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej). Podsmażamy cebule pokrojone w kosteczkę. Gdy się zeszklą, dodajemy odparowane pieczarki. Smażymy przez chwilę. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.Rozłożone naleśniki posypujemy żółtym serem, a na nim rozkładamy farsz. Zwijamy tak, jak lubimy (np. jak na krokiety). Można jeść od razu (będą chłodne) lub podgrzać (np. w garnku na parze lub mikrofalówce). Smacznego!