Wykonanie
Z racji trwającego na durszlaku i mikserze kulinarnym tygodnia
pieczarkowego i ja postanowiłam coś upichcić z
pieczarką w roli głównej.

Składniki:1 kg
pieczarek,½ szklanki
mleka,1 łyżka
masła,1 łyżka
mąki pszennej,10 dag
sera żółtego,2
żółtka,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
olej do smażenia,
zielenina do ozdoby.Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i obrumienić na
oliwie.

Pod koniec lekko posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Masło stopić, wymieszać z
mąką i rozprowadzić z zimnym
mlekiem (4-5 łyżek
mleka).

Następnie resztę
mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z
startym serem,
żółtkami i przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Sosem zalać
pieczarki,

wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem
pieczywa.
