Wielkanoc już tuż tuż, więc pora pomyśleć o smacznym menu. Te słodkie, kruche ciasteczka robię co roku :) wyglądają świetnie, a jeszcze lepiej smakująSkładniki:1 jajo3 żółtka1 margaryna1 opakowanie amoniaku½ szklanki mleka½ szklanki gęstej śmietany4 szklanki mąki1 puszka brzoskwiniCukier puder do posypaniaTłuszcz do formyWiórki kokosoweWykonanie:Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Żółtka ucieramy z margaryną, dodajemy całe jajo, śmietanę i mąkę- mieszamy dokładnie i łączymy z roztopionym w mlekuamoniakiem.Ciasto wykładamy na stolnicę dobrze posypanej mąką. Literatką wycinamy w brzoskwiniach kółka, które nakładamy na wcześniej wycięte owalne ciasteczka.Gotowe jajeczka układajmy na natłuszczonej, posypanej wiórkami formie. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.Upieczone jajeczka posypujemy cukrem pudrem, omijając środek (brzoskwinia)