ßßß
Składniki:5 jaj5 dag masła1/3 szklanki cukru¾ szklanki mąki1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier puder do posypkiczerwona konfituraWykonanie:Cztery jaja ugotować na twardo i utrzeć same żółtka z masłem, dosypać cukier, 1 surowe jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamon. Wyrabiać ciasto około 15 minut,
rozwałkować ciasto na grubości ½ cm i wycinać foremką serca. Z połowy sercowych ciastek powycinać w środku małe serduszka. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem, piec 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Następnie wystudzone ciastka ( bez wycięć ) smarować czerwoną konfiturą ( jeżeli jest za rzadka dodać żelatyny) i nałożyć ciastko z wycięciem.
Ciastka górne posypać wcześniej cukrem pudrem.