Wykonanie
Coś słodkiego na nadchodzący weekend...

Składniki:CIASTO:3 szklanki
mąki5 jaj1 szklanka
cukru1 szklanka
miodu1 szklanka
oleju2 łyżeczki
sody1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
kakaoMASA:1 litr soku „Kubuś”2 budynie
śmietankoweWykonanie ciasta:
Żółtka utrzeć z
cukrem, dodać
mąkę,
cukier,
miód,
olej,
proszek do pieczenia i
sodę. Na końcu dodać ubitą pianę z
białek. Wyrobić ciasto i podzielić na trzy części. Piec każde osobno w temp. 180 stopni przez 15 minut.Wykonanie masy:Odlać 1,5 szklanki kubusia, natomiast resztę soku zagotować z łyżką
cukru.Budynie rozmieszać w odlanym soku i wlać na gotujący się sok, (ciągle mieszając)Ciepłą masą przekładać piernik.W
między czasie przygotować
galaretkę wg przepisu jak na opakowaniu.Na wierzch piernika ułożyć dowolne
owoce i zalać tężejącą
galaretką. Schłodzić w lodówce