ßßß Cookit - przepis na Zupa z kalafiorem, selerem, cukinią oraz boćwiną

Zupa z kalafiorem, selerem, cukinią oraz boćwiną

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- kalafior 420 g
- duży seler 435 g (po obraniu)
- mały pęczek boćwiny 150 g
- średnia cukinia 300 g
- Ziarenka Smaku Winiary 15 g
- sól, pieprz, ostra papryka - pieprz cayenne, przyprawa Agio Olio e Chili - italian style (z Lidla)
- u mnie dokładnie woda 1,7 l
Kalafiora myjemy i lekko rozdrabniamy na różyczki, seler obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka i dodajemy przyprawy. Zalewamy gorącą wodą (ja dolałam dokładnie 1,7 l wody - ale jeśli chcemy mieć bardziej gęstą zupę, po ugotowaniu warzyw można odlać trochę wody). Gotujemy około 20-25 minut - aż seler lekko zmięknie. Warzywa blendujemy. Boćwinę myjemy (pozbyłam się tych małych buraczków ponieważ nie miałam czasu ich obierać), drobno szatkujemy i dorzucamy do zblendowanego kalafiora i selera. Cukinię myjemy i kroimy w talarki a następnie w słupki. Dorzucamy do zupy. Gotujemy na niskich obrotach kuchenki przez około 10 minut.
Składniki odżywcze w 100 g zupy (całość 2500 g):
Białko: 1,04 g
Węglowodany: 1 , 48 g
Tłuszcze: 0 , 23 g
Kcal: 16
Kategoria:
Zupy
Autor(ka): blogewelinka Czas publikacji: sobota, 09 listopada 2013 11:52
Opcje
Poleć znajomemu wpis „Zupa z kalafiorem, selerem, cukinią oraz boćwiną”
Źródło:http://nienudnadieta.blox.pl/2013/11/Zupa-z-kalafiorem-selerem-cukinia-oraz-bocwina.html