Wykonanie
Składniki:-
kalafior 420 g- duży
seler 435 g (po obraniu)- mały pęczek
boćwiny 150 g- średnia
cukinia 300 g- Ziarenka Smaku
Winiary 15 g-
sól,
pieprz,
ostra papryka -
pieprz cayenne,
przyprawa Agio
Olio e
Chili - italian style (z Lidla)- u mnie dokładnie
woda 1,7 l
Kalafiora myjemy i lekko rozdrabniamy na różyczki,
seler obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka i dodajemy
przyprawy. Zalewamy gorącą
wodą (ja dolałam dokładnie 1,7 l
wody - ale jeśli chcemy
mieć bardziej gęstą zupę, po ugotowaniu warzyw można odlać trochę
wody). Gotujemy około 20-25 minut - aż
seler lekko zmięknie. Warzywa blendujemy.
Boćwinę myjemy (pozbyłam się tych małych
buraczków ponieważ nie miałam czasu ich obierać), drobno szatkujemy i dorzucamy do zblendowanego
kalafiora i
selera.
Cukinię myjemy i kroimy w talarki a następnie w słupki. Dorzucamy do zupy. Gotujemy na niskich obrotach kuchenki przez około 10 minut.
Składniki odżywcze w 100 g zupy (całość 2500 g):
Białko: 1,04 gWęglowodany: 1 , 48 gTłuszcze: 0 , 23 gKcal: 16Kategoria:ZupyAutor(ka): blogewelinka Czas publikacji: sobota, 09 listopada 2013 11:52OpcjePoleć znajomemu wpis „Zupa z
kalafiorem,
selerem,
cukinią oraz boćwiną”