Wykonanie
Ta pasta mogłaby być punktem wyjścia, taką bazą do produkcji pysznych kanapkowych smarowideł. Jest idealnie gładka i kremowa, niczym dobrej jakości
lody śmietankowe. Dziś u mnie w wersji pikantnej, bo z sosem
chili, ale przecież można dodać do niej cokolwiek innego, co zmieni jej charakter:
wędzoną rybę, posiekane
oliwki,
suszone pomidory czy po prostu
zioła.




Składniki :2
jajka150 g.
serka śmietankowego typu philadelphia1 mała
szalotka1 mały ząbek
czosnkukilka kropli sosu
chilisól do smaku
czarny pieprz do posypaniaPrzygotowanie :
Jajka gotuję na twardo, odkładam
białka (nie będą potrzebne). Obraną
cebulkę i
czosnek ścieram na drobnej tarce, dokładnie rozcieram z
serkiem i
żółtkami - ma powstać zupełnie jednolita masa. Doprawiam ją do smaku
solą i sosem
chili. Podaję na kanapkach, oprószoną
czarnym pieprzem.Przepis autorski.

