Wykonanie
Łatwy sposób na zdrowy i pyszny posiłek to z całą pewnością domowa
pasta jajeczna. Dziś do mojej dodałam słodką,
czerwoną paprykę i
zioła, doprawiłam ją również
musztardą, która przyjemnie zaostrzyła smak.



Składniki :4
jajka1 płaska łyżeczka
musztardy sarepskiej1 łyżka
jogurtu naturalnego1 mała czerwona,
słodka papryka1 łyżeczka posiekanych listków świeżej
bazylii1 łyżeczka posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Jajka gotuję na twardo i schładzam. Obrane siekam drobniutko, przekładam do miski, dodaję
jogurt i
musztardę. Widelcem rozgniatam posiekane
jajka, by połączyć składniki.
Paprykę oczyszczam z nasion i siekam jak najdrobniej, przekładam ją do
jajek. Dodaję posiekane
zioła, doprawiam pastę
solą i
pieprzem.Przepis autorski.
