Wykonanie
Czasem chodząc po sklepie kupuję coś, co tak właściwie nie jest mi potrzebne, za czym tak naprawdę nie przepadam i czego w
sumie nie używam... a
potem, kiedy przyjdę do domu zastanawiam się co
mogę z tym zrobić, żeby się nie zmarnowało.Ostatnim takim zakupem było
awokado, za którym nie przepadam, nie używam i właściwie do dziś się zastanawiam dlaczego je kupiłam :DDPo przyjściu do domu leżało chwilę w kuchni, aż w końcu postanowiłam wykorzystać je do zrobienia pasty na
pieczywo. Wszyscy, którzy lubią
pastę jajeczną, czy też
pastę z makreli polubią także taką wersję :)


Składniki:1
awokado2
jajka ugotowane na twardo2-3 łyżki
jogurtu naturalnegoświeże
zioła:
natka pietruszki,
bazyliasól,
pieprz,
papryka słodkagarść
rukoli1 ząbek
czosnkuszczypta
chilliWszystkie składniki włożyłam do rozdrabniacza i zmiksowałam na jednolitą masę. Przechowywać w lodówce.