Wykonanie
Delikatne w smaku kotlety z
jajka i
brokuła można podać z różnymi sosami, np.
chrzanowym czy
pieczarkowym. W takiej postaci, z
ziemniakami i surówką, to będzie sycący, pyszny i naprawdę tani obiad.Robicie czasami takie kotlety ?





Składniki na 7-8 sztuk :1 duży, ugotowany
brokuł3
jajka ugotowane na twardo2 surowe
jajka5 łyżek
bułki tartej + trochę do panierowania1 łyżeczka mieszanki
ziół prowansalskichsól,
pieprz do smaku
olej do smażeniaPrzygotowanie :
Jajka na twardo i ugotowany
brokuł siekam drobno, przekładam do miski. Dodaję
zioła prowansalskie, surowe
jajka i
bułkę tartą - mieszam dokładnie, doprawiam do smaku
sola,
pieprzem. Z masy formuję dość duże kotlety, panieruję je w
bułce tartej. Smażę na średnio rozgrzanym
oleju, przewracając 2-3
razy.Przepis autorski.


