Wykonanie
            Małe pyszności- 
ciasteczka z ciasta 
serowego, wypełnione masą 
makową - użyłam gotowej, pozbywając się tym samym poświątecznych zapasów.



Składniki (ok. 50 
ciasteczek):2 szklanki 
mąki pszennej T 5001 szklanka gładkiego 
twarożku z wiaderka200 g. zimnego 
masła1 
żółtko3 łyżki 
cukru pudru1,5 łyżki 
cukru waniliowegoDodatkowo:masa makowaPrzygotowanie:Siekam zimne 
masło z 
mąką, dodaję 
żółtko, 
ser, 
cukier waniliowy i puder, szybko zagniatam elastyczne ciasto. odkładam je na godzinę do lodówki, po czym rozwałkowuję na grubość 3-4 mm. Wycinam kółka (u mnie średnica 8 cm), sklejam w 6 miejscach jak na zdjęciu, tworząc koszyczek-gwiazdkę. Ważne jest, by naprawdę mocno skleić brzegi 
ciastka. Wypełniam gwiazdki masą 
makową i układam na blasze. Piekę w temperaturze 185 stopni C. przez ok.25-30 minut.Przepis autorski.


