Wykonanie
Pomimo mojej nieskończonej miłości do gotowania i ja miewam dni, kiedy nie chce mi się spędzać długiego czasu w kuchni.I mam na to sposób ! :)
Mieliście okazję spróbować produktów firmy SYS ? Kto próbował, tego przekonywać nie muszę, że to jedne z najlepszych gotowych dań, w każdym razie z tych które
jadłam. Firma SYS oferuje gotowe mieszanki naturalnie
suszonych warzyw,
kasz,
ryżu i dodatków - przy czym słowo NATURALNIE ma tu duże znaczenie :) Czuje się przy każdym kęsie (czy łyżce, bo w ofercie znajdziecie doskonałe zupy) pyszny smak i idealnie dobrane
przyprawy. Nie ma tu żadnych
dziwnych dodatków, żadnych E ani wspomagaczy podkreślających smak. Są
suszone warzywa, są zboża i
zioła.Usmażyłam dziś placki ziemniaczane ze
szpinakiem, a moim wkładem w to pyszne danie jest pomysł, by rozrobić je z lekko gazowaną
wodą mineralną, co dodało im wspaniałej lekkości. Zjadłam je naprawdę z ogromną przyjemnością, bo to po prostu pyszny, domowy, szybki obiad.Korzystajcie z tych cudowności, które firma SYS oferuje, wszystkie produkty są rewelacyjną propozycją dla zapracowanych mam, zabieganych studentów czy po prostu osób, które niezbyt pewnie czują się w kuchni.



Składniki na 2 osoby:1 opakowanie (2
torebki) placków ze
szpinakiem firmy SYSok. 1,5 szklanki
mineralnej wody (lekko gazowanej)2
jajkaolej do smażeniaDodatki:posiekany
szczypioreksuszone
płatki chiliPrzygotowanie:Zawartość obu torebek przesypuję do miski, wbijam
jajka i dolewam połowę
wody. Mieszam dokładnie i odstawiam na kilkanaście sekund, po czym uzupełniam
wodę do pożądanej konsystencji ciasta. Smażę dowolnej wielkości placki na rozgrzanym
oleju, po usmażeniu przekładam je na chwilę na papier do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podaję posypane
szczypiorkiem i
płatkami chili.



