Wykonanie
Taki obiadek to chyba jeden z najtańszych i najszybszych, jakie można przygotować. W czasie, gdy gotuje się
makaron, robimy całą resztę,
potem tylko na talerz i można zajadać :) No i jak wspomniałam, bardzo tani. Nic
dziwnego, że ekspolatowaliśmy ten pomysł w czasach studenckich ;)



Składniki:1 puszka
tuńczyka w oleju1 puszka krojonych
pomidorów1 łyżka
oleju3-4 ząbki
czosnkukostka rosołowazioła prowansalskietwardy
ser typu
parmezanugotowany
makaron, np. świderkiPrzygotowanie:W rondelku na łyżce
oleju smażę przez chwilę przeciśnięty przez praskę
czosnek. Następnie dodaję
pomidory i
kostkę rosołową, duszę razem przez kilka minut. Dodaję do sosu całą zawartość puszki z
tuńczykiem, mieszam, duszę jeszcze kilka minut. Przed końcem dodaję
zioła prowansalskie. Podgrzany (chwila w gorącej wodzie)
makaron wykładam na talerze, polewam sosem,posypuję obficie
serem.Przepis z czasów studenckich.