Sałatka śledziowa z białą rzodkwią to jeden z moich pomysłów na stół wigilijny. Jest lekka i jogurtowa; słodkie kukurydza i papryka świetnie kontrastują z ostrą i bardzo chrupiącą rzodkwią.Może jednak wolicie delikatną, pyszną sałatkęśledziową w pomidorach? Jeśli tak, koniecznie przejrzyjcie TEN przepis.Na wigilijnej kolacji doskonale też zaprezentują się śledzie o korzennym smaku, w sałatce z ziemniakami - przepis znajdziecie TUTAJ .Życzę smacznego :)Składniki:5 filetów śledzi w oleju a'la Matias150 g. białej rzodkwi1 czerwona papryka1 mała puszka kukurydzy1 cebula150 g. gęstego jogurtu naturalnegopieprzPrzygotowanie:Kroję w małą kostkę paprykę i obrane rzodkiew i cebulę, wrzucam do miseczki. Dodaję dokładnie odsączoną kukurydze, mieszam, doprawiam pieprzem (nie używam soli - śledzie są solone). Filety śledziowe kroję w kostkę większą niż warzywa, dodaję do pozostałych składników. Dodaję jogurt, dokładnie mieszam. Zostawiam przynajmniej na kilka godzin w lodówce.Przepis autorski.