Wykonanie
Ta pyszna, lekka, słodko-pikantna
sałatka jak dla mnie jest idealna do pieczonego drobiu. Połączenie
ryżu z
owocami,
kukurydzą,
papryką i zaostrzającym smak
szczypiorkiem świetnie uzupełnia smak delikatnego
mięsa.



Składniki:2 woreczki
ryżu1 puszka
kukurydzy1 puszka
zielonego groszku1 puszka
ananasów w kostce0,5 puszki
brzoskwiń1
czerwona paprykaDodatkowo :posiekany
szczypiorekmajonezsól,
pieprzPrzygotowanie:
Ryż gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie, odcedzam, studzę i przekładam do miski. Dodaję posiekane drobno
brzoskwinie i pozostałe składniki, mieszam dokładnie, dodaję
szczypiorek, doprawiam
solą i
pieprzem. Podaję schłodzoną, wymieszaną z odrobiną
majonezu.Przepis mam od Muminka.