Pieczone płatki owsiane z dodatkami to solidne, energetyczne śniadanie. W dzisiejszej wersji przygotowałam płatki z bananem, wiórkami kokosowymi i - zaskakująco pasującym w smaku- serem lazur. Po upieczeniu dodatkowo posypałam moje śniadanko jagodami goji. Pikantny, słony ser świetnie współgra ze słodycząbanana.Składniki:0,5 szklanki płatków owsianych1 szklanka wody1 dojrzały banan5 łyżek mleka skondensowanego (użyłam mleka do kawy)ser typu lazurduża szczypta ciemnego cukruDodatkowo:duża szczypta wiórków kokosowychodrobina masła do posmarowania foremkiPrzygotowanie:Płatki owsiane zalewam wodą i gotuję 3-4 minuty, po czym odcedzam pozostały płyn. Płaską foremkę smaruję masłem, wykładam kilkoma cienko pokrojonymi plastrami banana, a następnie podgotowane płatki owsiane. Na górę wykładam pozostałe plastry banana, oprószam wiórkami kokosowymi i cukrem i dolewam mleko. Całość posypuje pokruszonym serem. Zapiekam przez 10 minut w temperaturze 200 stopni C.Przepis autorski.