...i jeszcze z pomidorami, cebulowąkonfiturą i oczywiście z serem. Z piekarnika, takie pyszne że znikną ekspresem jeśli je przygotujecie.Składniki4 kromki chleba wieloziarnistego4 łyżki tartego żółtego serakawałek liścia jarmużuok. 20 g. białego wędzonego sera2 suszone pomidory z zalewy2 łyżki powideł z białej cebuli ( przepis tu )gałązka świeżego estragonu4 łyżki mlekaPrzygotowanie:Chleb układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kromkę chleba nasączam łyżką mleka, po czym wszystkie posypuję warstwą tartego żółtego sera. Na 2 kromkach układam porwany w kawałki jarmuż i po łyżce powideł cebulowych, wierzch posypuję lekko startym serem. Na dwie pozostałe kromki nakładam pokruszony wędzony twaróg i porwane w kawałki pomidory i listki estragonu. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 20 minut. Podaję gorące.Przepis autorski.