Gdy mam ochotę na coś szybkiego i pysznego, robię zapiekane tosty. W smaku przypominają pizzę, a czas przygotowania to zaledwie kilka minut. Dodatki- co tylko sobie ktoś życzy :) U mnie dziś wersja wiejska, z cebulą i boczkiem.Składniki na 1 porcję :2 kromki chleba tostowego z ziarnami1 łyżka mleka1 łyżeczka musztardy1 łyżka ketchupu3 łyżki tartej mozzarelli1 mała cebulka pokrojona w plastry1 mała pieczarka w plastrach1 plaster wędzonego boczku w kawałkachszczypta suszonego oreganoPrzygotowanie :Z kromki chleba wykrawam środek, pozostawiając ramkę, jak na zdjęciu. Pełną kromkę chleba nawilżam mlekiem i smaruję sosem powstałym z wymieszania ketchupu i musztardy.Przykrywam kromkę chlebowąramką i wypełniam wolne miejsce kolejno: serem, cebulką , pieczarką i boczkiem. Posypuję lekko suszonym oregano.Zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni C. przez ok. 10 minut, po czym posypuję serem i podpiekam jeszcze przez kilka minut ( pod grillem), aż ser się zrumieni. Podaję z ketchupem.Pomysł autorski.