Wykonanie

Wymyślone na poczekaniu okazały się bardzo delikatne i smaczne:)Składniki na ok. 8 szt.:* 500 g
mięsa mielonego* 2
cebule* 250 g
pieczarek albo więcej*
mozarella wędzona albo inny
ser wędzony*
musztarda dijon*
jajkoOk. 5 sporych
pieczarek i 2
cebule posiekałam drobno w malakserze.Dodałam do
mięsa, do tego
jajko, 2 duże łyżki
musztardy,
sól,
pieprz i wszystko dobrze wymieszałam. Masa wyszła dość miękka, nie dało się uformować kotletów, więc kładłam je ręką na rozgrzanej z niewielką ilością
oleju patelni. Po przysmażeniu z jednej strony przekładałam
łopatką na drugą, nawet się nie rozleciały, czego się obawiałam, a w ostatniej fazie posypałam je obficie
startym serem.W międzyczasie resztę
pieczarek grubo pokroiłam i wrzuciłam na patelnię.Polecam, fajna odmiana tradycyjnych mielonych:)

Komentarze