ßßß
Wymyślone na poczekaniu okazały się bardzo delikatne i smaczne:)Składniki na ok. 8 szt.:* 500 g mięsa mielonego* 2 cebule* 250 g pieczarek albo więcej* mozarella wędzona albo inny ser wędzony* musztarda dijon* jajkoOk. 5 sporych pieczarek i 2 cebule posiekałam drobno w malakserze.Dodałam do mięsa, do tego jajko, 2 duże łyżki musztardy, sól, pieprz i wszystko dobrze wymieszałam. Masa wyszła dość miękka, nie dało się uformować kotletów, więc kładłam je ręką na rozgrzanej z niewielką ilością oleju patelni. Po przysmażeniu z jednej strony przekładałam łopatką na drugą, nawet się nie rozleciały, czego się obawiałam, a w ostatniej fazie posypałam je obficie startym serem.W międzyczasie resztę pieczarek grubo pokroiłam i wrzuciłam na patelnię.Polecam, fajna odmiana tradycyjnych mielonych:)
Komentarze