Wykonanie
            Chciałam żeby wyglądały jak dzianina. No i wyszły takie...codzienne sweterki ;) Są bardzo, bardzo kruche i delikatne. Wprost doskonałe do 
herbaty.


Składniki na ok. 30 
ciasteczek :1 szklanka 
mąki pszennej1/2 szklanki 
cukru pudru100 g. 
masła roślinnego2 
żółtka2 łyżeczki 
cukru waniliowego1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaPrzygotowanie :W misce siekam 
masło z 
mąką, dodaję resztę składników, zagniatam ciasto. Powinno być miękkie i bardzo elastyczne. Rozwałkowuję na podsypanej 
mąką stolnicy placek grubości ok. 1-1,3 cm. 
Ostrym nożem, uważając by nie przekroić ciasta do końca, nacinam linie, po czym robię linie prostopadłe, zmieniając kierunki prowadzenia noża (by powstał wzorek podobny do tego na sweterku ;)) Dzielę na pojedyncze 
ciasteczka. Piekę w temperaturze 185 stopni C. przez ok. 15-17 minut, aż 
ciasteczka się lekko zezłocą.Przepis autorski.





