Wykonanie
Bardzo smaczne , szybkie i łatwe do przygotowania . Pasta
curry i
otręby pszenne powodują, że ciasto jest bardzo chrupiące.


Składniki :20 różyczek
brokuła1
jajko1,5 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mleka skondensowanego ( niesłodzonego)1 płaska łyżeczka zielonej pasty
curry1 łyżka
otrębów pszennychszczypta
soliolej do smażenia - na głebokość ok. 3 cm. w garnkuPrzygotowanie :Rozgrzewam
olej w niewielkim garnku ( aż na dnie zaczną tworzyć się smugi -
olej jest wtedy wystarczająco gorący) Mieszam w miseczce
jajko z
mąką,
mlekiem i pastą
curry na gładką masę, dodaję
otręby i
sól - ciasto powinno być dość gęste. Zanurzam każdą różyczkę przekrojoną na pół w cieście ,wrzucam po 3-4 do garnka z
olejem, smażę po 2 minuty z każdej strony. Nadmiar
oleju po wyjęciu wchłonie papier, na który wyjmuję
brokuły. Podaję gorące z
sosem słodko-kwaśnym.Przepis autorski.


