Wykonanie
Jak tu trochę rozpieścić się śniadaniem,kiedy lodówka upomina się o cotygodniowe uzupełnienie ? Przygotowałam dla siebie taką sobie zwyczajną
bułkę z
serem i
szynką, ale za to dobrze wypieczoną w cieplutkim piekarniku, z
rukolą, fenkułem, nutką
chili i
czarną oliwką. Zwyczajne, a jakie pyszne !


Składniki :1
bułka ( u mnie
kajzerka)1 łyżka
startego sera ( u mnie gouda)1
czarna oliwka2 plasterki
szynki2 plastry fenkułukilka listków
rukolisos
chiliPrzygotowanie :Z
bułki wykroiłam daszek - jak na zdjęciu, tak, by po wydrążeniu powstała miseczka. I daszek, i mieszeczkę posmarowałam lekko
masłem. Na dnie bułczanej miski wylądował
ser,
potem szynka, cieniutko pokrojony fenkuł, listki
rukoli - przykryłam wszystko kolejną warstwą
sera , posypałam plasterkami
oliwki i dodałam kilka kropli sosu
chili. Przykryłam
daszkiem, zawinęłam w folię aluminiową i piekłam w 220 stopniach C. przez 15 minut.Ależ to było pyszne..... ;)Przepis autorski.





