pyszne, a jakie szybkie w przygotowaniu.mocno serowe!Składniki na 5-6 sporych porcji:500g makaronu spaghetti140g boczku1 cebula1 śmietana 18%150g sera żółtegojedno jajko2 ząbki czosnkusólpieprzNastawiamy wodę w garnku* (:)) na makaron. W tym samym czasie na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę boczek i cebulkę i podsmażamy. Po zagotowaniu wody wsypujemy makaron i gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu. Do miski ścieramy ser, najlepiej na małych oczkach. Dodajemy śmietanę i całe jajko oraz dwa starte na tarce, lub przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy i chwilę po tym wlewamy na patelnię do smażącego się boczku i cebulki. Ciągle mieszając podgrzewamy ok. 7 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron odcedzamy i wsypujemy do garczka, wlewamy sos i mieszamy. I voilà! :)