Wykonanie
Paleo, Przepisy, Sałatki Lipiec 20, 2015 Lipiec 20, 2015 Lipiec 20, 2015 13:50 napisane przez
Miss BerryŚwieże i pyszne połączenie. Lekko słodki
zielony groszek w połączeniu ze słonymi, podsmażonymi plasterkami
boczku, to coś co idealnie mi pasuje
Sałatka polana lekkim sosem na bazie
octu winnego.
Sałatka z
groszkiem i
boczkiemAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 10 minutW
sumie: 20 minutPorcje: 2Składniki½
sałaty (np. rzymskiej)200 g
groszku świeżego lub mrożonego100 g
boczku w plasterkach1 łyżka
octu winnego1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka
mioduPrzygotowanie
Sałatę umyć, porwać na kawałki i włożyć do miski.
Groszek ugotować i dodać do
sałaty.
Boczek podsmażyć na chrupko na patelni bez tłuszczu przewracając w trakcie kilka
razy. Dodać do sałatki.Całość polać lekkim sosem z
octu winnego:
ocet wymieszać z
oliwą z oliwek i
miodem.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 250 g Kalorie: 390 kcal Tłuszcze: 28,6 g Węglowodany: 24,6 g Błonnik: 7,8 g
Białko: 14 g3 . 3.3077
Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania