ßßß
Sałatka z batatami, soczewicą i orzechami brazylijskimiAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 20 minutW sumie: 35 minutPorcje: 2SkładnikiSałatka2 batatyodrobina oliwy z oliwek do pieczenia batatów½ puszki soczewicy konserwowejgarść orzechów brazylijskich4 garści miksu sałatSos miodowo-musztardowy2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka miodu1 łyżeczka musztardyPrzygotowaniePrzygotować sałatkęBataty obrać i pokroić w podłóżne paski jak frytki.Doprawić solą, pieprzem, wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek i piec w 180 C przez około 15-20 minut. Odstawić do przestudzenia.W misce wymieszać miks sałat z odsączoną soczewicą, upieczonymi batatami i posiekanymi orzechami brazylijskimi.Przygotować sos miodowo-musztardowyW szklance wymieszać oliwę z oliwek wraz z miodem i musztardą.Sałatkę polać przygotowanym sosem i wymieszać. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 360 g Kalorie: 366 kcal Tłuszcze: 10,1 g Węglowodany: 60,4 g Błonnik: 10,8 g Białko: 9,7 g3 . 3.3077
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania