ßßß
Sałatka z Dynią, Granatem i QuinoaAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 15 minutW sumie: 25 minutPorcje: 2Składnikigarść miksu sałatpół dyni hokkaidopół granata50 g komosy ryżowejgarść kiełków fasoli2 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz1 łyżeczka soku z cytrynyPrzygotowanieDynię obrać, pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem.Ułożyć na blaszce, spryskać odrobiną oliwy z oliwek i piec w 180 C około 10-15 minut, aż będzie miękka.Komosę ryżową ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić.Granat przekroić na 4 części i wyjąć ze środka nasiona.W misce na sałatkę wymieszać miks sałat, upieczoną dynię, komosę ryżową, kiełki fasoli.Polać oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny. Posypać nasionami granatu.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 347 g Kalorie: 289 kcal Tłuszcze: 13,1 g Węglowodany: 40 g Błonnik: 10,7 g Białko: 11,2 g3 . 2.2807
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania